

Groots in het kleine genieten
DIT IS HET CHOC-LAB
Het ontstaan van Choc-Lab begint bij Chocolate King, een chocoladefabriek in Heiloo, waar volgens traditionele methoden en met een klein en enthousiast team al meer dan 15 jaar exclusieve chocoladeproducten en -decoraties worden gemaakt. De producten van Chocolate King gaan de hele wereld over en tot de klanten behoren voornamelijk groothandels, bakkerijen en bedrijven in de foodservice. De chocolade die wij hier maken is puur, eerlijk en zonder toevoegingen.
Precies zoals wij zelf ook zijn!
Zo'n 5 jaar geleden ontstond de wens om ook de lokale markt te laten genieten van onze producten en is het Choc-Lab ontstaan. Een aparte ruimte, waar op ambachtelijke wijze bonbons, repen, truffels, macarons en andere chocolade en patisserieproducten worden vervaardigd voor particulieren, maar ook voor de zakelijke markt.
Deze producten worden ontwikkeld en gemaakt door chocolatier/patissier Hanneke, die ruim 4 jaar geleden van haar hobby haar beroep heeft gemaakt.
Hanneke zorgt er o.a. voor dat er altijd een assortiment aan kleurrijke en smakelijke bonbons op voorraad is.
De ingrediënten die hiervoor gebruikt worden zijn zo puur mogelijk. In haar ogen begint genieten met goede en pure ingrediënten. Deze zijn wellicht minder lang houdbaar dan andere bonbons en gevulde chocolades (evengoed wel een week of 4), maar zeg nou zelf…wie kan chocolade nu lang laten liggen?
En wist je dat je bij ons Choc-Lab ook workshops kunt volgen? Onder begeleiding van een ervaren chocolatier/patissier ga je aan de slag om je eigen chocoladeproducten te maken. De workshops zijn geschikt voor personen vanaf 12 jaar.
Ben je geïnteresseerd in wat Chocolate King voor jouw bedrijf kan betekenen? Klik dan HIER voor hun website.
NB. dit is voor de groot-zakelijke markt

Choc-Lab steunt
Voor elke 10 verkochte bonbons, doneren wij er 1 aan de Voedselbank Alkmaar
Wij vinden dat iedereen van onze chocola moet kunnen genieten. Daarom hanteren wij ook normale prijzen voor abnormaal lekkere chocolade.Maar dat is soms niet voor iedereen haalbaar.
Onze bonbons zijn het paradepaardje van het Choc-Lab, verkrijgbaar in verschillende smaken en élke smaak en kleur wordt met aandacht en liefde ontwikkeld.
Voor elke 10 verkochte bonbons reserveren wij er 1 voor de Voedselbank Alkmaar, zodat wij op 2 of 3 momenten in het jaar een grote hoeveelheid kunnen doneren om er zo voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van chocola kunnen genieten.
Leerzaam & Gezellig
Onze Workshops
Altijd al willen weten hoe je zelf producten van chocolade maakt?
Tijdens onze gezellige en leerzame workshops ga je zelf aan de slag! Uiteraard onder begeleiding van een echte patissier/chocolatier.
We plannen regelmatig workshops rondom een bepaald thema, welke je kunt boeken via de webshop.
Heb je zelf een volwaardige groep van 6 tot 10 personen? Neem dan contact op via het contactformulier, e-mail of telefoon.
Dan plannen we in overleg een datum voor de workshop.

"Liefde is alles wat je nodig hebt. Maar zo nu en dan wat chocolade kan geen kwaad."
- Charles M. Schulz -
Van Chocolade tot Bonbon
Kwaliteitsingrediënten voor heerlijke chocolade
Voor het maken van de bonbons en andere chocoladeproducten maakt onze chocolatier gebruik van de chocolade van Belcolade. Chocolade die naast heerlijk ook nog eens wordt geproduceerd met duurzaamheid en eerlijke prijzen voor cacaoboeren in het achterhoofd (het zogenaamde Cacao Trace programma).
Uiteraard wordt deze chocolade gebruikt voor het maken van heerlijke repen, waarin je de echtheid van de chocolade proeft. Puur, eerlijk en zonder toevoegingen.
Chocolademaker of Chocolatier?
De termen chocolademaker en chocolatier worden regelmatig door elkaar gebruikt, ook in reclames die je ziet en leest om je heen. Het zijn echter niet 2 verschillende benamingen voor hetzelfde. Een chocolademaker is echt iets anders dan een chocolatier.
Daarom leggen we het toch even uit.
Het grote verschil tussen een chocolademaker en een chocolatier is het product waarmee ze te werk gaan. Een chocolademaker begint bij de cacaoboon en maakt hier couverture van: chocolade die eetbaar is, maar die nog niet is verwerkt tot een chocoladeproduct voor de consument. Dit doet de chocolademaker door de bonen te roosteren, te vermalen en uiteindelijk te concheren.
Een chocolatier begint waar de chocolademaker ophoudt: bij chocolade die al klaar is. De chocolatier verwerkt de couverture door deze eerst te tempereren, zodat de chocolade de juiste temperatuur krijgt en daardoor zijn glans en “knak”. Tempereren gebeurt met de hand of machinaal. Onze chocolatier gebruikt beide manieren.
Deze getempereerde chocolade wordt daarna verwerkt tot verschillende producten, zoals bijvoorbeeld bonbons, repen, truffels en pindarotjes.
Vanwege de veelzijdigheid van chocolade is het aan de chocolatier om te bepalen of er nog iets aan de chocolade wordt toegevoegd, zoals bijvoorbeeld noten, gedroogde vruchten, slagroom, een vulling of likeur. En ook de vorm van het product kan door de chocolatier worden bepaald, denk aan stevige brokken, verfijnde truffels, bijzondere repen, luxe bonbons of als ingrediënt in bijvoorbeeld macarons of desserts.
Al deze producten kunnen bij ons in het Choc-Lab worden gemaakt.